Recept za kesadilju:
Trebaće vam:
450g šampinjona
200g paprike babure
1 glavica crnog luka
4 kašike putera
150g izrendanog gouda sira (ili bilo koji sir koji se topi)
pakovanje tortilja
kisela pavlaka za serviranje
so, biber
*po želji - kumin
Povrće oprati i iseckati. U prethodno zagrejan tiganj staviti puter, zatim dodati povrće. Dinstati povrće na srednjoj vatri dok ne postane mekano. Na kraju posoliti i dodati kumin po želji.
Izrendati kačkavalj dok se povrće dinsta.
Kada je povrće gotovo, prebaciti iz tiganja u posudu, a tiganj oprati /ili ako vas mrzi odmah da perete uzmete drugi/.
Na zagrejan tiganj staviti jednu tortilju, preko nje dodati pripremljeno povrće, posuti sa dosta sira. Preko svega toga staviti drugu tortilju i dobro je pritisnuti da bi sir mogao sve sastojke da poveže. Pustiti da se peče dok sa donje strane ne postane zlatne boje, zatim pažljivo preokrenuti na drugu stranu pa i nju peći isto toliko.
Gotovu kesedilju prebaciti na dasku za sečenje i iseći na trouglove. Servirati uz kiselu pavlaku.
srećno kuvanje
xoxo
Kristina
Beograd
8. mart 2016
Нема коментара:
Постави коментар