среда, 9. март 2016.

the quesadilla recipe (vegetarian)


Recept za kesadilju:

Trebaće vam:
450g šampinjona
200g paprike babure
1 glavica crnog luka
4 kašike putera
150g izrendanog gouda sira (ili bilo koji sir koji se topi)
pakovanje tortilja
kisela pavlaka za serviranje
so, biber
*po želji - kumin

Povrće oprati i iseckati. U prethodno zagrejan tiganj staviti puter, zatim dodati povrće. Dinstati povrće na srednjoj vatri dok ne postane mekano. Na kraju posoliti i dodati kumin po želji.

Izrendati kačkavalj dok se povrće dinsta.

Kada je povrće gotovo, prebaciti iz tiganja u posudu, a tiganj oprati /ili ako vas mrzi odmah da perete uzmete drugi/.

Na zagrejan tiganj staviti jednu tortilju, preko nje dodati pripremljeno povrće, posuti sa dosta sira. Preko svega toga staviti drugu tortilju i dobro je pritisnuti da bi sir mogao sve sastojke da poveže. Pustiti da se peče dok sa donje strane ne postane zlatne boje, zatim pažljivo preokrenuti na drugu stranu pa i nju peći isto toliko.

Gotovu kesedilju prebaciti na dasku za sečenje i iseći na trouglove. Servirati uz kiselu pavlaku.

srećno kuvanje
xoxo
Kristina

Beograd
8. mart 2016
zima 2016. godine



*originalan recept preuzet sa sajta pinchofyum * 
 

Нема коментара:

Постави коментар